Manifest : Η δυναμη της σκεψης

Το manifestation είναι κάτι περισσότερο από τη δύναμη της θετικής σκέψης. Πρόκειται για μια πανίσχυρη μέθοδο μέσα απ’ την οποία μετατρέπει τις ιδέες και τις επιθυμίες μας σε πραγματικότητα.

Ο Νόμος της Έλξης έχει τις ρίζες του στο κίνημα της Νέας Σκέψης του 19ου αιώνα. Ένα μείγμα θρησκειών και μεταφυσικής με ιδρυτή τον Phineas Quimby. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από αρχαίες παραδόσεις και από μερικούς από τους σημαντικότερους φιλοσόφους, καλλιτέχνες και επιστήμονες όλων των εποχών.

Ο νόμος της έλξης είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν πλήρη επίγνωση του πόση επίδραση έχει ο νόμος της έλξης στην ζωή τους. Είτε το κάνουμε εν γνώσει είτε εν αγνοία μας, κάθε δευτερόλεπτο της ύπαρξής μας, ενεργούμε σαν ανθρώπινοι μαγνήτες. Στέλνουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, προσελκύοντας πίσω περισσότερα από αυτά που έχουμε στείλει προς τα έξω. Ο νόμος της έλξης είναι η μαγνητική δύναμη του Σύμπαντος που ενώνει παρόμοιες ενέργειες μαζί. Ακόμη και ο νόμος της βαρύτητας είναι μέρος του νόμου έλξης. Αυτός ο νόμος προσελκύει σκέψεις, ανθρώπους και συνθήκες.

Το να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το οτιδήποτε κάνει την επιτυχία πιο πιθανή. Αυτό σημαίνει ότι οι πεποιθήσεις μας σχετικά με την ικανότητά μας να μαθαίνουμε, να εξελισσόμαστε και να πετυχαίνουμε μπορεί να επηρεάσει το αν κάνουμε σωστά «manifest», το αν εκφράζουμε δηλαδή αποτελεσματικά αυτό που επιθυμούμε.

Εάν, πιστεύουμε και περιμένουμε να υλοποιήσουμε την ιδέα μας ή να πετύχουμε τον στόχο μας, είναι πιο πιθανό να το κάνουμε. Αντίθετα, εάν δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε, τη δουλειά των ονείρων μας, θα δρομολογήσουμε ασυναίσθητα τις πράξεις μας έτσι ώστε τελικά να συμβεί ακριβώς αυτό. Επιπλέον, εάν έχουμε ήδη μια αρνητική σκέψη ή συναίσθημα για κάτι, είναι πιο πιθανό να ερμηνεύσουμε οποιεσδήποτε πράξεις με αρνητικό τρόπο. Ένα άτομο όμως, με θετική στάση θα εντοπίσει τις επιτυχίες του, έστω και μικρές, και θα αναπτύξει μια πιο θετική προοπτική.

Τα θετικά συναισθήματα, μας δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά. Οι άνθρωποι που είναι γενικά χαρούμενοι και θετικοί προσελκύουν περισσότερες ευκαιρίες, δημιουργούν καλύτερες σχέσεις και μπορούν να κάνουν πιο εύκολα «manifest», αυτό δηλαδή που έχουν στο μυαλό τους.
 

Πώς μπορείτε να κάνετε «manifest»;

  • Αφιερώστε λίγο χρόνο εστιάζοντας στο τι πραγματικά επιθυμείτε για να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα του στόχου σας. Ο διαλογισμός μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να το πετύχετε, αφού ηρεμεί το μυαλό και βοηθά στην αύξηση της αυτογνωσίας. 
  • Μην αναρωτιέστε σε μόνιμη βάση το πώς και το πότε θα επιτευχθεί κάτι που θέλετε. Η αμφιβολία «σκοτώνει» την πίστη πριν καν καταφέρετε να τη «χτίσετε».
  • Αναζητήστε προσεκτικά το κίνητρο. Είναι άλλο να ψάχνετε εκείνον τον - ιδανικό για εσάς -  σύντροφο επειδή αισθάνεστε πως έχετε πολλή αγάπη να δώσετε και άλλο να αναζητείτε κάποιον σύντροφο για να μην είστε μόνοι.
  • Οραματιστείτε εκείνο που ποθείτε. Η οπτικοποίηση αυτού που επιθυμείτε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο έντονα θετικά συναισθήματα σχετικά με αυτό. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα συναισθήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας. Απλώς κλείστε τα μάτια σας, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και φανταστείτε μια σκηνή από τη μελλοντική σας ζωή όπως την επιθυμείτε.


Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής σας στον μαγικό κόσμο του manifestation, μην παραλείπετε να ευχαριστείτε καθημερινά το σύμπαν για οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο βήμα προόδου. Κρατήστε ημερολόγιο, γράφοντας στο τέλος κάθε μέρας τρία πράγματα για τα οποία αισθάνεστε ευγνώμονες.

Όταν δηλώνετε τις επιθυμίες σας, κάντε το παρατηρώντας τα σημεία που χρήζουν της προσοχής σας, τις ανεπαίσθητες αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην καθημερινότητά σας και τις τυχαίες συναντήσεις που σας οδηγούν στο πεπρωμένο σας!

Βογιατζάκη Δέσποινα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποια η διαφορά ανάμεσα στον Leader και στον Manager ?

Υπόθεση Νονός

Φλεγόμενες κερκίδες