Αντιμετώπιση εργασιακού άγχους


Πάνω από το 25% των εργαζομένων στην Ελλάδα αναφέρει ότι υποφέρει από εργασιακό άγχος. 
Είναι το δυσλειτουργικό στρες που βιώνει ένα άτομο σε σχέση με την εργασία του. Αν το εργασιακό άγχος παρεμβαίνει στην απόδοση και στην παραγωγικότητα σας, στην υγείας σας ή στην προσωπική σας ζωή είναι η στιγμή να αναλάβετε δράση…

1) Ξεκούραση. Πολλοί από εμάς ίσως να πιστεύουμε ότι το να εργαζόμαστε ασταμάτητα αυξάνει την παραγωγικότητα, αλλά υπάρχει πάντα ένα σημείο το οποίο εάν το υπερβούμε η απόδοση μας θα αρχίσει να πέφτει. Καλός και σωστός ύπνος βοηθάει όχι μόνο στη σωματική μας αντοχή αλλά και στη πνευματική μας ευημερία.

2) Mono-Tasking. Το multitasking είναι ένας μύθος που σχετίζεται με την παραγωγικότητα και επίσης τυγχάνει να είναι πολύ αγχωτικό. Ο συνεχής έλεγχος των emails μπορεί να προκαλέσει αίσθημα άγχους, οπότε σκεφτείτε να ελέγχετε τα emails σας συγκεκριμένες ώρες την ημέρα.

3) Οχι email, τηλέφωνο και sms πέραν του ωραρίου εργασίας. Είναι αδύνατο να ξεκουραστεί κανείς εάν το μυαλό του είναι συνεχώς απασχολημένο με θέματα δουλειάς.

4) Άσκηση. Ακόμα και ένας περίπατος μας βοηθάει να ηρεμήσουμε, να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας και να αναζωογονηθούμε. Επίσης, οι τεχνικές της γιόγκα βοηθούν στην ανακούφιση από το στρες.

5) Προστατέψτε την προσωπική σας ζωή. Αντί να κάθεστε στον καναπέ μπροστά στη τηλεόραση περιμένοντας να έρθει η ώρα του ύπνου, βγείτε με τους φίλους σας /ασχοληθείτε με την οικογένεια σας. Βγείτε για φαγητό, πηγαίνετε μια εκδρομή, περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας. Ηρεμήστε, χαλαρώστε, διασκεδάστε!

Τέλος, επικεντρωθείτε στα θετικά σημεία της εργασίας σας. Δώστε χώρο και χρόνο στα αρνητικά αισθήματα να ανακουφιστούν και να φύγουν. 
 
Βογιατζάκη Δέσποινα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποια η διαφορά ανάμεσα στον Leader και στον Manager ?

Υπόθεση Νονός

Φλεγόμενες κερκίδες